Tre danska småbolag

Publicerad 2013-10-28 15:07

Aktietips En trio lättviktare på Köpenhamnsbörsen pekas ut som högintressanta av en expert på småbolag.

Vår danska systertidning Penge & Privatøkonomi har bett Christian Reinholdt, chef för småbolagsspecialisten Smallcap Denmark, välja ut tre aktier som han tror särskilt på just nu:

  • Egetæpper som saluför mattor till företag och privatpersoner har nyligen höjt sin målsättning vad gäller tillväxt och marginal. En organisk tillväxt på 5-10 procent ska uppnås genom en utökad satsning på Europa, som i dag bara står för 1 procent av omsättningen. Hemmamarknaden i Danmark återhämtar sig samtidigt efter fem år av kräftgång. Aktiens förväntade avkastning för nästa år ligger på knappt 5 procent, och en stark balansräkning kan ge aktieägarna en extrautdelning.
  • Per Aarsleff utför infrastrukturprojekt och är specialiserat på rörläggning. Aktien lockar både som tillväxt- och värdeinvestering. Bolaget gynnas av ökad aktivititet i branschen och senaste kvartalsrapporten visade på högre lönsamhet. Svag konkurrens på flera marknader talar för att det finns potential att förbättra lönsamheten ytterligare.
  • Topsil är en turn around-kandidat och underleverantör till halvledarindustrin. En stark rapport för andra kvartalet har stärkt Smallcap Denmarks tro på bolaget. Förväntad ökad efterfrågan hos både företag och slutkunder pekas ut som en trigger för tillväxten. Vidare väntas en ny fabrik innebära effektivitetsvinster i produktionen.