Tre chansaktier det lär svänga om 2018

Publicerad 2017-12-20 06:53

Aktier Chansaktier är spännande kryddor i din portfölj, men det kan beroende på din aktiestrategi och riskvilja också vara placeringar du bör undvika. De här tre aktierna har positiva underliggande faktorer som talar för bolagen, men aktierna kan bli svängiga under 2018.

Camurus. De första avgörande beskeden kan komma redan i januari då två läkemedelskandidater mot opiatberoende är i registreringsfasen. Bolaget väntar även redovisa resultat från viktiga studier under första kvartalet. Camurus produkter är en ny typ av injektionsdepå under huden som möjliggör att läkemedel frigörs successivt.

Riskerna är därmed lägre än för vanlig läkemedelsforskning, men börsvärdet är nu uppe på 4,9 miljarder kr vilket ställer höga krav på framtida vinster. Blir det bakslag är nedsidan stor, men hittills har Camurus hållit vad de lovat.

Stillfront. Mobilspelsutvecklaren har mer än dubblats i kurs sedan de var månadens chans i Privata Affärers februarinummer 2016. Nästan hela uppgången har kommit sedan i oktober i år, så för dig med tålamod har det gått bra.

Trendföljande chanstagare behåller sitt innehav då det stora förvärvet Goodgame Studios kommer att ge fortsatt bränsle för kursen. Antalet aktier kommer att flerfaldigas och Stillfront får nya huvudägare. Intäkter och vinst kommer att lyfta under 2018 och antalet spel i portföljen ökar, vilket i sin tur sänker risken. Aktien lär fortsätta med stora prisändringar och än så länge bäddar nyhetsflödet för att det blir mer upp än ned.

Karo Pharma. Nu i december tar medicinteknikbolaget in ytterligare 794 miljoner kr via en nyemission. Detta för att finansiera förvärvet av norska Weifa. Nästa år fortsätter expansionen Karo Pharma med styrelseordförande Anders Lönner i spetsen.

Sedan början av 2016 har aktiekursen pendlat mellan 24 kr och 46 kr. Kursen befinner sig nu i mitten av det intervallet och den slagiga utvecklingen lär hålla i sig. Aktieägarna ställer sitt hopp till att vinsten per aktie fortsätter uppåt.