Aktietips Köp Bactiguard, Ahlström-Munksjö och Gaming Innovation Group, men vänta med Absolent. De råden ger Affärsvärlden i sin senaste utgåva.

”För första gången under Bactiguards skakiga börsresa är infektionsbekämparens ambitioner inom räckhåll. Risknivån är hög, men den sprids på allt fler möjligheter”, skriver tidningen.

Även specialpapperstillverkaren Ahlström-Munksjö får en köpstämpel. Här lockas Affärsvärlden av starka marknadspositioner och en pressad värdering, enligt analysen.

”Med en stark position inom nischade specialprodukter borde företaget också ha en, för skogs- och pappersindustrin, hygglig motståndskraft i en lågkonjunktur”.

När det gäller Gaming Innovation, som handlas i Oslo men som planerar listning i Stockholm också, pekar Affärsvärlden på att bolagets stora investeringsperiod är över. Rekommendationen blir därför köp även för gamingbolaget.

Däremot blir rådet avvakta för First North-listade luftreningsbolaget Absolent. Aktiekursen har mer än dubblats sedan årsskiftet och Affärsvärlden anar att 2019 blir ett lugnare år.