21/10 Advanced Soltechs vd Max Metelius gästade Trading Direkt IPO inför särnoteringen på First North och Nordnets sparekonom Frida Bratt pratade om hur privatspanarna har agerat i floden av IPO:er som kommit under året.

”Stora uppmärksammade IPO:er lockar ofta och då har det blivit mycket konsumentbolag, för det är där det finns bolag som man känner till”, sade Frida Bratt som tror på stort intresse från privatspararna för Volvo Cars och Synsams kommande noteringar.

Advanced Soltech är ett samriskbolag som Soltech äger tillsammans med kinesiska Advanced Solar Power. I slutet på oktober ska aktien särnoteras på First North. Inställningen från myndighetshåll till grön energi i kolkraftslandet Kina har börjat ändras och den potentiella marknaden för solkraft är gigantisk – men regleringar är en risk som måste hanteras.

”Regleringar är det man utsätter sig för. Andra risker kan man kontrollera. Däremot så tror vi inte att man skulle vilja ändra någonting för man vill se mer investeringar i grön energi, så vi är inte oroliga för det men samtidigt är det den risk som vi har minst möjlighet att påverka”, sade Advanced Soltechs vd Max Metelius.