Tolv aktier för uppgång

Publicerad 2012-02-22 14:36

Placeringar Bästa aktierna finns i bolag som växer, där insiders köper och kurstrenden är stark. Här är tolv tips från Stora Placeringskvällen i Göteborg den 21 februari.

Börsuppgången på 25 procent sedan botten i november är motiverad. Och det finns förutsättningar för att den fortsätter, enades aktiepanelen om på Stora Placeringskvällen i Göteborg.

Närmare 450 intresserade i publiken antecknade flitigt när panelen under ledning av Placeringsguidens chefredaktör Fredrik Lindberg valde aktier som är värda att köpa eller sälja.

Mathias Lundmark från fondbolaget Simplicity pekade ut Pricer främst, med ett kursmönster som talar för en fortsatt stark trend. Erik Lidén från Scientia puffade för Skistar, där flera insiders har köpt aktier inför rapporten som kommer den 22 mars. Enters Henrik Lindquist satte Autoliv högst, med stor andel försäljning på asiatiska tillväxtmarknader och blygsam värdering av aktien.

Panelens åsikter gick isär, inte minst om bankaktier, som stigit kraftigt i vinterns börsrally. Kurstrenden är stark, men värderingen speglar nu inte problem som kan lura om hörnet för bankbranschen.

Henrik Lindquist placerar hellre där det finns tillväxt, som i Novo Nordisk och Concentric. Eller i en kommande bättring för byggandet genom Electrolux.

Erik Lidén ser en lockande insideraktivitet i Wallenstam och BE Group. Med stigande spänning kring oljan ser han också ett läge i börsnoterade certifikat för råvaran.

Även Mathias Lundmark tror att råvarurelaterade placeringar har mer att ge. Hans val föll på norska Seadrill, Statoil och svenska Boliden.

Om börstrenden generellt var panelen enig om att kurspressen i höstas var en överreaktion. Bättre ekonomisk statistik och centralbankernas agerande talar för att uppgången fortsätter.