Tips för måndagsbörsen

Publicerad 2013-02-11 09:12

Aktietips Fyra aktier får köprekommendation i nya numret av Börsveckan. Däremot är det dags att sälja mobiljätten.

Autoliv tappade fart i försäljningen förra året och förväntningarna är låga även för 2013. Det skapar ett bra köpläge i Autolivs aktie, skriver Börsveckan i sitt senaste nummer.

Bilia behåller tidningen sitt köpråd. Bokslutet indikerade att efterfrågan planat ut inom den viktiga och höglönsamma servicedelen. Om detta besannas finns det en god uppsida i aktien, trots kursrusningen den senaste tiden.

Även på Dedicare behålls köprekommendationen. Bokslutet gav inga skäl till jubel och tyvärr verkar det som att tillväxten börjar mattas på allvar. Men trots detta ser aktien fortsatt billig ut och därför ger tidningen aktien en sista chans att ingå om Börsveckan-portföljen.

Itab får också fortsatt köprekommendation. Bolaget ser lovande ut. Det har det gjort länge dessvärre och tålamodet tryter, skriver tidningen och pekar på att den gärna vill se att Itab går från lovande till leverans.

”Men vi vill ändå ge aktien lite mera tid”, skriver Börsveckan.

För Volvo är tidningens råd att avvakta. Givet att Volvo överraskat negativt två kvartal i rad med marginaler som varit rejält sämre än väntat och givet de fortsatt osäkra markroutsikterna tycker tidningen att det finns intressantare aktier att fånga än Volvo.

Även för Fiskars är rådet att avvakta.

Börsveckan behåller sin rekommendation att sälja Nokia. Bokslutet var inget som rosade marknaden. Sjunkande försäljning och inställd utdelning signalerar stor osäkerhet om framtiden, skriver tidningen.