TIETO EVRY: LANSERAR NY STRATEGI, UPPREPAR FIN MÅL 2023 (NY)

2021-10-13 07:32:17

(Tillägg: stycke sex samt från stycke åtta)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) IT-tjänsteföretaget Tieto Evry lanserar en ny strategi och upprepar samtidigt sina finansiella mål för 2023.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Den nya strategin ska driva kundvärde och tillväxt genom specialisering.

"Teknikindustrin håller på att omdanas med molnet som grund, vilket erbjuder expansionsplaner för bolaget", skriver Tieto Evry.

Expansionsplanerna kommer att fokusera på molnbaserade tjänster, data & software engineering och skalbara mjukvaruverksamheter.

Inom managed application och infrastrukturtjänster kommer bolaget att söka partnerskap för att investera och bygga skala, heter det i pressmeddelandet.

Tieto Evry står fast vid sina finansiella mål om en 5-procentig tillväxt och en justerad ebita-marginal på 15 procent för 2023, men påpekar att den nya strategin ger stöd för en förbättrad utveckling.

Bolaget presenterar också en ny bolagsstruktur, som ska börja gälla den 1 januari 2022. Koncernen delas in i sex segment: Business Design & Engineering, Health & Care Software, Financial Services Solutions, Industry Software, Enterprise Modernization och Cloud Platform Services.

Uppdaterade långsiktiga finansiella mål för koncernen och för de olika verksamheterna kommer att offentliggöras vid en kapitalmarknadsdag vid ett senare tillfälle, uppger Tieto Evry.

Tieto Evrys vd Kimmo Alkio uppger att den nya strategin med fokus på specialisering kommer att vara konkurrenskraftig på marknaden.

"Våra verksamheter kommer att kunna utforska alternativa vägar för att accelerera tillväxten och expandera via affärsspecifika investeringar, partnerskap och möjliga M&A", säger han i en kommentar enligt pressmeddelandet.

En digital presskonferens kommer att hållas på onsdagen klockan 12.00, svensk tid.Direkt-SE