Aktie För andra gången på kort tid slår Thule till med en vinstvarning för det tredje kvartalet. 

Thule preliminära nettoomsättning beräknas nu uppgå till cirka 2,1 miljarder kronor, jämfört med 2,8 miljarder motsvarande period i fjol.

Rörelseresultatet beräknas samtidigt uppgå till omkring till 190 miljoner kronor (670).

”Rörelseresultatet under tredje kvartalet har påverkats negativt framför allt av den minskade omsättningen av cykelrelaterade högmarginalprodukter, såväl som bibehållna stora satsningar i företagets viktiga produktutveckling samt lanseringskostnader för kommande nya produktkategorier”, skriver bolaget.

I mitten av september varnade Thule för att rådande marknadssituation kommer att påverka bolaget negativt på grund av minskade efterfrågan från cykelhandlare.

”Som vi kommunicerade redan i början av september har cykelhandlare världen runt generellt, i nuvarande läge med mycket höga lager och en allmän oro bland konsumenter, valt att vara extremt återhållsamma med nya beställningar av cyklar och cykeltillbehör. Vår bedömning är att det rör sig om en tillfällig inbromsning inom cykelbranschen jämfört med rekordåret 2021 och den extremt starka försäsongen första kvartalet 2022, vilket kommer påverka koncernens resultat i närtid. Underliggande positiva cykeltrender med stora investeringar inom infrastruktur för både cykelpendling och cykel som fritidsaktivitet, samt konsumenters positiva syn på cykeln som färdmedel, kvarstår”, kommenterade Thules vd och koncernchef Magnus Welander.