Thomas Ljung slutar som VD för Botnia Exploration

2022-06-19 20:00:00

Thomas Ljung kommer att fortsätta inom koncernen i en annan roll samt kvarstå i styrelsen.  

Under Thomas ledarskap har Botnia Exploration gått från att vara ett prospekteringsbolag till att nu förbereda bolaget för start av guldgruvan Fäbodtjärn i Vindelgransele, Västerbotten.

"Jag känner en oerhörd stolthet över vad Botnia Exploration har åstadkommit under bolagets livslängd. Vi har lyckats erhålla ett miljötillstånd för att starta en gruva och kommer, inom en snar framtid, att se de första intäkterna från guldet i Fäbodtjärn. Samtidigt har var sak sin tid och därför är det dags för mig att överlåta ledarrollen till någon med ny energi att komma in och leda det dagliga arbetet. Mitt engagemang i bolaget kommer vara fortsatt stort då arbetet med vår gemensamma dröm om en framgångsrik guldgruva bara har börjat, säger Thomas Ljung, VD för Botnia Exploration.

"Styrelsen har stor respekt för Thomas beslut att kliva av VD-rollen och är samtidigt tacksamma för att han vill fortsätta att bistå i arbetet med att på kort sikt utveckla fyndigheten Fäbodtjärn till en producerande guldgruva, och på längre sikt till att utveckla Botnia vidare som gruvföretag. Arbetet med att rekrytera en ny VD har initierats.", säger Thomas Söderqvist, styrelseordförande för Botnia Exploration.

Cision