TERRANET: UTVECKLING BLINCVISION ENLIGT PLAN 2021

2022-02-07 08:21:23

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Terranet, som utvecklar mjukvara för förarstöd i autonoma fordon, uppger att bolaget "med marginal" klarat de utstakade tekniska målen för 2021.

Bolaget har fattat ett strategiskt beslut om att ytterligare accelerera utvecklingen av Blincvision för fordonsindustrin, vilket resulterat i de nyligen kommunicerade organisationsförändringarna.

Det skriver Terranet i ett pressmeddelande där bolaget ger en kort uppdatering efter beskedet i förra veckan om att den tidigare vd:n Pär-Olof Johannesson fått lämna bolaget.

"Utvecklingen av Blincvision har under förra året gått helt enligt plan, men vi är övertygade att vi kan ännu bättre," kommenterar Terranets tillförordnade vd Göran Janson i måndagens pressmeddelande.

Terranets primära fokus är att utveckla Blincvision, baserat på Voxelflow, för fordonsindustrin och etablera varumärket som ledande inom trafiksäkerhet.

"Även om Terranets prioritet är att utveckla Blincvision för Adas-fordon, så utforskar bolaget även hur man kan maximera potentialen i teknologin för andra ändamål, inklusive datainsamling. Bolagets nära samarbete och utveckling tillsammans med Holoride är ett bra exempel på det senare", skriver bolaget.Direkt-SE