Anders Nilsson, vd för Tele2.

Aktie Tele2 meddelar att Anders Nilsson, efter sex år som vd på Com Hem och Tele2 beslutat sig för att avgå.

Kjell Morten Johnsen, tidigare operativ chef på Veon och Europachef på Telenor, kommer att ersätta Anders Nilsson som vd för Tele2-koncernen från och med den 15 september 2020. Det framgår av ett pressmeddelande.

Anders Nilsson indikerade tidigare i år till Tele2s styrelse att han övervägde att någon gång i framtiden avgå från sin roll, så länge en solid plan för efterträdare fanns på plats.

”Med integrationen av Com Hem bakom oss och en ambitiös transformationsresa framför oss är jag glad att Kjell Morten Johnsen har tackat ja till rollen på Tele2. Hans omfattande och globala erfarenhet som ledare inom telekom kommer att bli en viktig tillgång för Tele2, som kommer fortsätta utvecklas framgångsrikt under hans ledarskap”, kommenterar Carla Smits-Nusteling, ordförande i Tele2s styrelse.

Anders Nilsson kommer att avgå som vd för Tele2-koncernen den 14 september 2020.

”Det har varit sex väldigt intensiva och fantastiska år som vd på Com Hem och Tele2. Men nu har jag beslutat mig för att det är dags för mig att ta en paus och fokusera på andra delar av mitt liv ett tag”, säger Anders Nilsson.