Rapport Det går bra för Tele2. Det framgår av andra kvartalets rapport.

Teleoperatören Tele2:s underliggande ebitda-al-resultat (rörelseresultat före avskrivningar men efter leasingavskrivningar) uppgick till 2.463 miljoner kronor för det andra kvartalet 2022.

Analytikerna hade i genomsnitt räknat med 2.451 miljoner kronor enligt ett genomsnitt av 13 analytikerprognoser som Infront sammanställt inför rapporten.

Försäljningen uppgick till 6.820 miljoner kronor, att jämföra med analytikernas snittestimat på 6.732 miljoner kronor.

Med de initiativ som Tele2 redan har satt i rörelse anser bolaget att det är på god väg mot att förverkliga de ambitioner som vi har satt upp för detta år.

Det skriver Tele2:s vd Kjell Johnsen i rapporten för det andra kvartalet.

”Halvvägs in i 2022 är vi glada att se att våra initiativ och arbete ger resultat och att vi är på en stadig kurs att leverera i linje med vår guidning för 2022”, skriver han.

Inom konsumentverksamheten i Sverige har Tele2 under de senaste månaderna fortsatt utvecklingen av sin strategiska positionering.

”Under andra halvåret av 2022 kommer vi successivt att skörda frukterna av vårt strategiska samarbete med Viaplay och medan vi successivt förbättrar våra stödsystem kommer vi att accelerera vår konvergensresa under de kommande kvartalen”, skriver Kjell Johnsen.

Han ser även starkare trender inom mobiltjänster, utifrån justeringar i bolagets produktportfölj och något mindre aggressiva provisionstrender på marknaden.

Den svenska företagsverksamheten har en solid trend av goda resultat och levererar tillväxt, skriver Tele2-vd:n.

”Företagsmarknader kan vara mycket utmanande och vi har tidigare bevittnat liknande trender i Sverige, men verksamhetens grund har aldrig tidigare varit så stark som nu, vilket ger realistiska förväntningar på en fortsatt stark utveckling”, enligt Kjell Johnsen.

Under andra halvan av 2022 förväntar sig Tele2 att säkra viktigt radiospektrum i Baltikum och bolaget räknar med att fortsätta öka 5G-utrullningen i samtliga länder, heter det i rapporten.