Sektor En sektor som gynnats under pandemin är Gaming och Gambling, konstaterar Carnegie Private Bankings tekniske analytiker Johnny Torssell i årets sista podd i bankens serie Investera & Agera. Utsikterna för 2021 ser dessutom ännu bättre ut.

En sektor som rusat under pandemin är gaming och gambling. I podden gör Johnny Torssell en genomgång av de större bolagen i sektorn och hittar positiva lägen för flera av dem, ur ett tekniskt analytiskt perspektiv.

Betsson bottnade i mars när pandemin växte kraftigt i Sverige. Aktien toppade i somras vid 80 kr. Torssells bedömning är att om ”det blir ett utbrott” över 80 kr kan aktien stiga upp emot 90 kr.

Embracer befinner sig i långsiktig upptrend som toppade den 9 november, och på medellång sikt befinner sig aktien i en konsolideringsfas. Aktien ”ser stark ut” blir betyget från Torssell.

Evolution Gaming levererade en köpsignal den 30 november och aktien är uppe i 825 kr.

Kindred ligger lite efter Evolution och levererade en köpsignal den 4 december. Aktien handlas nära 79 kr nära ett mostånd vid 80 kr.

Svagast i sektorn

Svagast i sektorn är Leo Vegas. Den långa trenden ser skakig ut, anser Johnny Torssell och på medellång sikt pekar kurvan nedåt, menar han. Bryter aktien under 32 kr kan den röra sig ner till 28 kr, men passeras 35-kronorsnivån kan aktien vända upp emot 40 kr.

I övrigt ser MTG-aktien stark ut, och det finns inga signaler på att kursen är nära toppen, eller att den uppåtgående trenden är på väg att toppa.

Även Net Ent med den långa trenden uppåt tuffar på. ”Nästa köpsignal finns sannolikt över 100 kr, och det kan bli en ny all time high. Men hamnar kursen under 82 kr kan den droppa ända ned till 70 kr.

Paradox är översåld, men har ett ”intressant läge”, enligt Torssell. ”Det ser spännande ut så länge 225 nivån inte punkteras, då ökar risken för att långa trend vänder ned.

Stillfront, långa trend pekar upp, medan den medellånga trenden pekar nedåt. Aktien konsolideras på kurser mellan 844-990 kr. Men ett ”utbrott över 990 kr kan röra sig upp mot 1200 kr”, säger Torssell.

Flera styrketecken

Sammanfattnijgsvis finns flera styrketecken på börsen just nu, konstaterar Johnny Torssell. Det breda indexet OMXSPI har till exempel knappt rekylerat över huvud taget i höst, och det samma gäller för small cap och mid cap på börsen.

Storbolagsindexet OMXS30 levererade en ”köpsignal” den 9 november då motståndet vid 1860 passerades. Nästa motstånd finns vid 2000 och den långsiktiga trenden är upp, medan den kortsiktiga trenden befinner sig i en rekyl sedan toppen den 25 november.

Inför övergången till 2021 är börsen ”långsiktigt överköpt”, anser Johnny Torssell, och börsen är dessutom historiskt sett övervärderad. Det är därför rimligt att räkna med en större rekyl under nästa år, men han vet inte när det sker, säger han i podden.

Börsen
Tungt för tungviktareMen uppåt för Scandic
Foto: Henrik Montgomery/TT
Kvartalsrapport
Atlas Copco sämre än väntat
Foto: Shutterstock
Bostad
Svårt för unga få bolånKrävs fast anställning
Foto: Mediabild / TT
Rekommendationer
SBB köpvärd just nu
Kreditkort
Mastercard förbjuds i Indien
Foto: Johanna Norin /TT
Kvartalsrapport
Sandvik infriade inte förväntningarna
Kvartalsrapport
Storförlust för ScandicMen beläggningen ökar kraftigt
Foto: Copyright (c) 2017 JRJfin/Shutterstock. No use without permission.
Bostad
Många rengöringsmedel är värdelösaVar tredje produkt inte bättre än vatten
Kvartalsrapport
Större vinst än väntat för Handelsbanken
Foto: Shutterstock
Portföljen
Topprapport lyfter portföljen
Foto: Janerik Henriksson/TT
Kvartalsrapport
Uppåt för SwedbankRekordförsäljning av bolån
Ericsson lite bättre än väntat
Asien
Nedåt i Tokyo
Foto: Shutterstock
Wall street
Uppåt för Morgan Stanley efter stark rapport
Kvartalsrapport
Hög totalavkastning för Investor
Rekommendationer
15 rekar att räkna med
Bedrägerier
Så undviker du att bli luradKontrollera FI:s svarta lista
Kvartalsrapport
Sämre än väntat för Axfood
Kvartalsrapport
SEB bättre än väntat
Foto: FREDRIK SANDBERG
Kvartalsrapport
Bästa resultatet någonsin för Byggmax
Börsen
Volvo populäraste aktien
Foto: Shutterstock
Bostad
Höga bostadspriser stressar unga
Börsen
Rekommendationer: Köp SSAB och Lindab
Kvartalsrapport
Tele2 gick bättre än väntat
Kvartalsrapport
Avanzas vinst över en halv miljardMen aktien rasar på börsen