Genrebild.

Aktie Swedencares största ägare, Symrise, har på torsdagen förvärvat ytterligare aktier i djurhälsobolaget och passerat gränsen för budplikt. Nu planerar Symrise att lämna ett budpliktsbud inom fyra veckor, enligt ett pressmeddelande. Swedencare-aktien rusar på beskedet.

Efter det senaste aktieköpet äger Symrise totalt drygt 47,6 miljoner aktier i First North-listade Swedencare, motsvarande 30,0 procent av antalet aktier och röster i bolaget.

”Budpliktsgränsen har därmed passerats och Symrise avser att lämna ett budpliktserbjudande avseende resterande aktier i Swedencare inom fyra veckor i enlighet med takeover-reglerna för vissa handelsplattformar som utfärdats av Aktiemarknadens Självregleringskommitté”, skriver Symrise i ett pressmeddelande. 

Aktierna förvärvades till ett pris på 37,43 kronor per aktie. Det högsta priset som Symrise betalat för aktier i Swedencare under de senaste sex månaderna är 37,50 kronor per aktie, uppger bolaget.

Symrise har anlitat SEB som finansiell rådgivare och advokatfirman Vinge som legal rådgivare i samband med det potentiella erbjudandet.

Swedencare blev en stor pandemivinnare, aktiekursen rusade som mest till över 150 kronor. Det senaste året har dock varit tufft då bolaget rasat drygt 55 procent. 

Efter Symrise besked rusar Swedencare-aktien med drygt 14 procent på torsdagseftermiddagen.