Aktietips Swedbank stuvar om bland sektorfavoriterna och byter ut Hemfosa mot Peab inom byggsektorn medan Telia byts ut mot NENT i telekom/media-sektorn.

Sektorfavoriter innehåller Swedbanks favoritaktier i respektive sektor, och ibland även en aktie att undvika. Placeringshorisonten är 12 månader och analyserna görs av Kepler Cheuvreux som Swedbank är delägare i.

I veckans uppdatering kastas Hemfosa ut och ersätts av Peab inom byggsektorn.

Peab är ett nordiskt byggbolag med den största och starkaste marknadsandelen i Sverige. Efter några år av omstruktureringar har bolaget den senaste tiden haft en stabil utveckling där balansräkningen nu också blivit stark, skriver Kepler Cheuvreux.

”Peabs närvaro inom alla typer av konstruktion och marknadens sencykliska karaktär ger stöd åt orderingången och vi ser fortsatt potential för förbättringar när det gäller lönsamheten”.

Visserligen var det gångna kvartalet något svagt men ingen större katastrof. Och under första delen av det fjärde kvartalet har den förannonserade orderingången varit stark vilket visar på fortsatt bra efterfrågan, menar Kepler Cheuvreux som sätter köprekommendation på aktien. Riktkursen på 100 kr motsvarar en potentiell uppsida på närmare 19 procent.

I it/telekom/media-sektorn får NENT ta plats. Bolaget är en ledande leverantör av underhållning inom media och står bland annat bakom streamingtjänsten Viaplay. Nent och Telenor meddelade nyligen ett joint venture för Direct-to-Home (DTH) som kombinerar NENT:s Viasat med Telenors Canal Digital.

”Canal Digital och Viasat är de enda två DTH-leverantörerna i Norden och vissa kunder tenderar att byta mellan leverantörerna när kampanjer kommer och går. Bildandet av det samägda bolaget och gemensamma varumärket kommer att eliminera den interna konkurrensen och därmed bidra positivt till lägre långsiktig kundomsättning”, skriver Kepler Cheuvreux.

Men det finns fler saker som gör Nent till en köpvärd aktie:

”Även visibiliteten kring reklamintäkterna för 2020 har förbättrats då enhetspriser har stigit och då merparten av de årliga volymerna kontrakteras i förväg. Slutligen finns det en god chans att nå ett distributionsavtal för streamingtjänsten Disney+ tack vare NENT:s nordiska räckvidd och existerande relation med Disney”, skriver Kepler Cheuvreux och rekommenderar köp.

Riktkursen sätts till 360 kr vilket motsvarar en potentiell uppsida på drygt 21 procent.