Aktietips Swedbank har stuvat om bland favoriterna i verkstadssektorn. Här är det nya bolaget som hamnar på topplistan.

I tisdagens uppdatering av sektorfavoriter får Alfa Laval lämna verkstadstopplistan och ersätts av Epiroc som sysslar med produktion och service av gruvutrustning.

Det som talar för Epiroc är enligt Swedbank/Kepler Cheuvreux bland annat att den starka gruvkonjunkturen fortsätter, att bolaget gynnas av teknologitrender och att hög efterfrågan på koppar driver gruvinvesteringar.

”Speciellt kopparsegmentet väntas ha en god utveckling under kommande år, drivet av ökad efterfrågan till följd av den globala övergången till elbilar samt en längre tids underinvestering i världens koppargruvor. Vidare är Epiroc väl positionerat för att dra nytta av teknologiska trender inom gruvnäringen”, skriver analytikern.

Epiroc har även en stark balansräkning vilket ger utrymme för expansion genom förvärv, konstaterar Swedbank som sätter riktkursen till 100 kr.

Swedbanks sektorfavoriter innehåller bankens favoritaktier i respektive sektor, och ibland även en aktie att undvika. Placeringshorisonten är 12 månader. Swedbanks övriga favoriter i verkstadssektorn är ABB, Sandvik och Saab.