Embracer står bakom spel som Goat Simulator och många fler.

Aktietips Swedbank kastar ut Stora Enso ur bankens fokusportfölj. Samtidigt används portföljvikten från Stora Enso med 4 procentenheter till det nya innehavet Embracer samtidigt som Assa ökas med 2 procentenheter och Sandvik med 4 procentenheter.

När det gäller Embracer har utvecklingen varit något knackig i år. Sedan årsskiftet är aktien ner drygt 4 procent men jämfört med årshögsta i maj är nedgången hela 30 procent.

Bolaget står bakom spel som Saints Row, Goat Simulator, Dead island, Darksiders, och Metro. Majoriteten av intäkterna kommer från spelverksamheten (75 procent), där Europa och Nordamerika är de största marknaderna.

Analyshuset Kepler Cheuvreux, som ansvarar för Swedbanks aktieanalyser, beskriver Embracer som en ytterst väldiversifierad koncern.

”Utöver kärnproduktionen av AA-spel, har bolaget nu också en allt större AAA-kapacitet, vilket ger god potential till intäktstillväxt. Dessutom kommer även framöver mobil F2P (free-to-play) ge ytterligare diversifiering och ett mer defensivt inslag i utbudsfloran. Bolaget har således en tillräcklig diversifiering för att inte vara beroende av enskilda titlar”, skriver analytikern enligt Swedbanks placeringssajt Aktiellt.

Kepler Cheuvreux noterar också att bolaget också har en mycket stark förvärvsdriven tillväxt. Kassan och kreditfaciliteter ger ett stort förvärvsutrymme framöver.

”Vår samlade vy är således att det långsiktiga investeringscaset ter sig attraktivt, givet den väldiversifierade och ytterst starka intäktstillväxten. De närmast kommande kvartalen har nu visserligen färre triggers efter spelsläppsförskjutningen, men vår vy är att aktien framöver främst kommer att drivas av en värderingsåterhämtning”, skriver analytikern.

Analytikern pekar på att nedgången i aktien till stor del berott på en generell sektornedgång, då Embracer utöver annonserade förseningar rent operativt levt upp till förväntan.

Analysen landar i en köprekommendation med riktkursen 135 kr vilket ger en potentiell uppsida på drygt 45 procent.