SURGICAL SCIENCE: AKTIE-FSG AV ORDFÖRANDE OCH LEDAMOT (NY)

2022-07-05 08:50:32

(Lägger till uppgifter om ny ägare)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Surgical Science, som tillverkar virtual reality-simulatorer för kirurger och andra medicinska specialister, har fått se insynsförsäljningar av styrelseordföranden Roland Bengtsson samt ledamoten Jan Bengtsson. Köpare av aktierna är fonden Invesco Global Opportunities.

Det framgår av Finansinspektionens insynslista.

Roland Bengtsson har per den 1 juli sålt 350.000 aktier till den genomsnittliga kursen 152 kronor i en affär värd drygt 53 miljoner kronor.

Jan Bengtsson har per den 4 juli sålt 450.000 aktier i bolaget till en genomsnittlig kurs om 152 kronor i en affär värd knappt 69 miljoner kronor.

Enligt bolagets hemsida har Roland Bengtsson ett innehav i Surgical Science om knappt 6,4 miljoner aktier. Jan Bengtsson har ett innehav om nästan 8,4 miljoner aktier.

"Vi har sett ett ökat intresse från nordamerikanska investerare i Surgical Science och är glada att få Invesco som en av bolagets 15 största ägare. Det är en långsiktig ägare med mycket gott renommé och betydande finansiella muskler", säger Gisli Hennermark, vd för Surgical Science som en kommentar till ett pressmeddelande från bolaget.Direkt-SE