Event I går hölls den första upplagan av Stora Placeringskvällen sedan pandemin började när 300 personer samlades på Waterfront Congress Centre i Stockholm. Fler placeringskvällar är planerade i höst så passa på att anmäla dig innan platserna tar slut.

Besökarna fick som vanligt lyssna på en rad placeringsexperter och i pausen bjöds på tilltugg och möjlighet att prata med utställarna. Allt på ett smittsäkert sätt.

– Det känns härligt att äntligen vara igång igen med våra placeringskvällar och att kunna genomföra dem på ett tryggt och säkert sätt, säger Jens Dagergren, eventansvarig på Privata Affärer.

Det var glada miner och uppmuntrande ord från besökarna där många saknat de populära placeringskvällarna under pandemistoppet.

– Fantastiskt kul att vi äntligen är igång igen efter 17 månader. Det här är efterlängtat. Det märktes både hos publiken och våra samarbetspartners, säger Privata Affärers chefredaktör Per Hammarlund

Med på scen fanns bland annat aktieexperten och Privata Affärer-medarbetaren Peter Malmqvist som gav sin syn på börshösten. Han passade också på att ge världens centralbanker en känga.

– Vi lever i en hyperekonomi där vi har slutat tänka. Börskurserna galopperar, vinsterna galopperar, bostadspriserna galopperar. Allt handlar om att centralbankerna har gett alldeles för mycket stimulans för länge, sade han.

Men som investerare gör man bäst i att lyssna på signalerna om kommande nedtrappningar.

– Vi är så vaccinerade av framgång att vi inte tror på de signaler som kommer mot oss. Men lyssna på centralbankscheferna, sade han.

Stora Placeringskvällen kommer att hållas ytterligare sju gånger under hösten på olika platser runt om i landet. Närmast är det Luleå som gäller den 15 september och i Umeå den 28 september. Båda har platser kvar så passa på att anmäla dig här.

Oktober månad blir intensiv med fyra kvällar: Göteborg (11 oktober), Växjö (12 oktober), Helsingborg (25 oktober) och Malmö (26 oktober). Höstens sista placeringskväll hålls i Västerås den 1 november. Anmälan till dessa kvällar öppnar en månad innan.

– Nu kommer vi arrangera placeringskvällar i rask takt och vi har redan märkt att intresset är stort inför höstens många event. Så vill man ha en plats gäller det att anmäla sig fort, säger Per Hammarlund.

Läs mer om eventen och anmäl dig här.