Några modeller av Apples Iphone. Strategen Amy Kong beskriver bolaget som en "kassako"

Aktier Tvåårsräntan i USA klättrade under veckan över 5 procent för första gången sedan 2007. Men aktier lockar fortfarande, enligt strategen Amy Kong som pekar ut sina nuvarande favoriter i en intervju med CNBC. 

På tisdagen passerade marknadsräntan 5 procent på tvååriga amerikanska statsobligationer. Senaste gången det hände var för 16 år sedan, 2007. Under torsdagseftermiddagen uppgick tvåårsräntan till 4,97 procent. 

Men trots de allt högre räntorna anser Amy Kong, strateg på förmögenhetsrådgivaren CI Barret Private Wealth, fortfarande att aktier är köpvärda.

I en intervju med CNBC säger strategen att hon fortsatt föredrar att äga aktier framför obligationer eller att öka kassaandelen i portföljen.

”Men vi inser att riskerna ökat”, fortsätter hon. 

Fallande vinstförväntningar och en ökad oro för marginalpress är två faktorer som kan utlösa turbulens på börsen den närmaste tiden, säger Amy Kong vidare till finanskanalen. 

”Kortsiktigt tror vi att aktier i allmänhet kommer att vara ganska volatila”, tillägger strategen.

Hon listar sedan sina nuvarande favoriter på den amerikanska aktiemarknaden. Det handlar bland annat om storbanken JP Morgan, vilket är det största innehavet i den portfölj som Amy Kong förvaltar, enligt CNBC. 

En annan av hennes favoriter är Microsoft. Amy Kong kallar Microsoft för en ”stjärna till företag” och pekar på det höga fria kassaflödet som bolaget genererar. 

Apple är ett annat innehav i samma sektor. 

”Apple är en kassako. De delar ut massvis med pengar till aktieägarna”, säger Amy Kong.