Jonas Tellander, vd, Storytel.

Aktie Ljudboksföretaget Storytel hade under det tredje kvartalet 2021 preliminärt streamingintäkter på 583 miljoner kr, vilket var 3 miljoner kronor under prognos. Det framgår av ett pressmeddelande. Streamingintäkterna är en del av nettoomsättningen.

Ljudboksföretaget hade i genomsnitt 1.724.000 betalande abonnenter under det tredje kvartalet, vilket är i linje med lämnad prognos på 1.723.000 betalande kunder.

Den årliga abonnentökningen för det tredje kvartalet landade på 363.700 jämfört med motsvarande kvartal året före.

Det genomsnittliga antalet betalande abonnenter i Norden under kvartalet uppgick till 1.024.000, vilket motsvarar en årlig ökning på 122.000 abonnenter jämfört med tredje kvartalet 2020, och innebär att cirka 5 procent av Nordens vuxna befolkning idag har ett Storytel-abonnemang, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Streamingintäkterna i Norden landade på 447 miljoner kr, vilket var 4 miljoner kr under bolagets prognos. ARPU (genomsnittsintäkt per användare) kom in på 146 kr, vilket var i linje med lämnad prognos.

Genomsnittligt antal betalande abonnenter utanför Norden växte med 53 procent jämfört med det tredje kvartalet 2020 och uppgick till 700.000 abonnenter, vilket överträffade prognosen och motsvarar en årlig ökning på 241.700 betalande abonnenter.

Streamingintäkterna utanför Norden ökade till 136 miljoner kr under det tredje kvartalet för det innevarande året, motsvarande en årlig intäktstillväxt på 42 procent och strax över lämnad prognos.

ARPU för segmentet Non-Nordics uppgick till 65 kr, vilket var i linje med Storytels prognos.

”I juli passerade Storytel ytterligare en milstolpe när vi noterade över en miljon nordiska abonnenter. Men trots en mycket stark tillväxt i Norden under första halvåret 2021 har vi sett ett minskat inflöde av nya kunder under september, en trend vi sett även tidigare år och som vi bedömer kan hänföras till säsongsvariationer”, kommenterar Storytels vd Jonas Tellander i pressmeddelandet och fortsätter:

”Utanför Norden har Storytel sett en stor kundtillströmning i bland annat Indien och till vårt språkbegränsade abonnemang Select, som är en bidragande faktor till att vi överträffar abonnentprognosen och ett tydligt kvitto på att Storytels lokala produktanpassningar vinner momentum.”