Hongkongbörsens HSI kan stiga nästan 30 procent, enligt Morgan Stanley.

Aktier Det är dags att övervikta asiatiska tillväxtaktier, konstaterar Morgan Stanley i en färsk analys. Enligt storbankens prognoser ska Hongkongbörsens flaggskeppsindex rusa närmare 30 procent från dagens nivåer. 

Finanskanalen CNBC har tagit del av en ny analys från Morgan Stanley där en av storbankens strateger, som inte namnges, uppger att det är ”dags att bli bullish [hausse]” kring tillväxtaktier på de asiatiska börserna och tillväxtmarknader i stort. 

Sedan den 23 februari har storbanken haft en neutral fördelning mellan tillväxt- och värdeaktier på dessa marknader. Strategen uppger i analysen, som publicerades på söndagen, att man ändrat uppfattning i takt med att den allmänna volatiliteten och rörelserna i marknadsräntorna dämpats.  

Morgan Stanley-strategen påpekar att obligationsmarknaden nu räknar med att USA:s centralbank Federal Reserve höjer styrräntan med 25 punkter till 5 procent på onsdagen för att sedan byta fot och göra räntesänkningar framåt slutet av året.

En mindre åtstramande penningpolitik kommer att gynna tillväxtaktier, står det att läsa vidare i analysen, enligt CNBC.

Dessutom hänvisar banken till olika datapunkter som visar att tillväxtekonomierna ångar på, trots oron i omvärlden. 

”Med ett stark PMI-momentum (inköpschefsindex, reds. anm.) och det faktum att ränteförväntningarna i USA toppat så tror vi att det är dags att övervikta tillväxtaktier i Asien/tillväxtmarknader igen”, uppger strategen.

Morgan Stanleys prognos är att Hongkongbörsens flaggskeppsindex Hang Seng ska rusa 28 procent fram till årsskiftet jämfört med dagens nivåer. När det gäller det kinesiska samlingsindexet CSI 300 – som rymmer de 300 största bolagen på Shanghai- och Shenzhenbörsen – tror banken på en uppgång på 14 procent under samma period.