Börsen Stockholmsbörsen uppvisade mindre rörelser. En positiv inledning förbyttes efter några timmar av en oregelbunden tendens som höll i sig under större delen av tisdagen.

Vid Stockholmsbörsens stängning var storbolagsindex OMXS30 ned 0,2 procent vid nivån 1.958 medan det bredare OMXSPI steg 0,08 procent. Aktier för 19 miljarder kronor hade omsatts på Stockholmsbörsen. De ledande Europabörserna uppvisade en likartad utveckling som i Stockholm.

Swedbank toppade vinnarlistan inom storbolagsindex med en uppgång på nästan 2 procent. Banken meddelade på måndagskvällen att den föreslår en utdelning om 4:35 kronor per aktie för 2019.

Bäst utveckling hade annars verkstad med en uppgång för Electrolux på lite mer än 1,5 procent. Åt motsatt håll gick Ericsson med ett tapp på 2 procent.

Telia var upp 0,5 procent. Handelsbanken Capital Markets har höjt sin rekommendation för Telia till köp från behåll. Enligt analytiker väntas teleoperatören presentera ett större kostnadssänkningsprogram i samband med sin investeraruppdatering i samband med bokslutet för 2020 som släpps den 29 januari.

SSAB, som gick starkt på måndagen, fortsatte upp med över 5 procent.

Den digitala magasintjänsten Readly handlades upp knappt 9 procent efter beskedet att det tyska storförlaget Axel Springer kommer att utöka sitt partnerskap med Readly och lägga till de tre dagstidningarna B.Z, Die Welt och Bild i Readlys tjänst.

Teknikföretaget Mycronic gick åt andra hållet med ett kurstapp på cirka 5 procent. Carnegie har sänkt sin rekommendation för Mycronic till behåll från köp.

Bonava klättrade vidare uppåt med omkring 3,5 procent efter måndagens omvända vinstvarning. Bostadsutvecklarens aktie har fått ett flertal höjda riktkurser efter beskedet från bland annat Carnegie, Kepler Cheuvreux och DNB.

Nätmäklaren Avanza som är ett av de första bolagen ut att släppa sitt bokslut för 2020 på torsdag avancerade med strax under 3 procent.

First North-bolagen Optifreeze och Arc Aromas har beslutat att gå ihop. Fusionen kommer att ske genom att Arc Aroma absorberas av Optifreeze. Den senare sjönk 10 procent och Arc Aroma backade 15 procent.

Stenhus Fastigheter, som gjorde First North-debut i november har köpt en fastighetsportfölj till ett värde av 496 miljoner kronor. En del av köpeskillingen betalas genom en riktad nyemission till säljaren Ryk Group till teckningskurs 13 kronor. Aktien avancerade drygt 9 procent till 14:40 kronor.

Hemcheck klättrade cirka 3,5 procent till 5:20 kronor. Bolaget har gjort en riktad emission om cirka 15 miljoner kronor till teckningskurs 4:20 kronor.

Det Trollhättanbaserade företaget Ellwee, som utvecklar, tillverkar och säljer fyrhjuliga eldrivna flerfunktionsfordon, avancerade runt 30 procent i tisdagens debut på handelsplattformen Nasdaq First North.

Podd
Börspanelen: Gott nytt börsår?
Foto: Shutterstock
Rapportsäsongen
Inför rapporterna: "Ljusning för industrin – dystert för tjänstebolagen""Överlag bra rapporter i fjärde kvartalet"
Rapporter
Nu drar rapportperioden igångHär är alla datum
Börsen
Avslutning nära nollstrecket
Foto: istock
Kryptovaluta
Trängsel i bitcoin oroar förvaltare
Foto: Magnus Gustavsson/PA
Analys
Analys: Telias förväntade sparprogram inleder ny era
Sektor
Storbankerna formaliserar polissamarbetet mot penningtvätt
Aktie
Lundin Energy får kraftigt utökade licenserFår 23 procent fler prospekteringslicenser
19/1
Trading Direkt om vaccin och börsrekord
Analyser
Här är tisdagens köprekar
Aktie
Swedbank återinför utdelning efter dialog med FI
USA
Yellen: USA måste agera stort med nästa stödpaket
Asien
Kinaoptimism lyfter Asiens börser
Räntan
Vice riksbankschef: Möjligt med räntesänkning trots pandemi
Foto: Gustav Sjöholm/TT
Affär
Uppgifter: SSAB:s storägare skeptiska till affär med Tata
Analys
Carnegie: Förvärv kan dubbla vinsten för Thunderfuls gamingsegmentInleder bevakning med köp
Analys
Arctic: Osäkert vad nästa trigger i Africa Energy blir
Analys
HSBC: Sämre utsikter på grund av ny covid-vågSlopar köprek för SAS
Analyser
Här är måndagens färska analyser
Placera
Hernhag: Tre potentiella aktiebubblor att se upp medHållbarhet och ESG på höga kursnivåer
Aktie
Balder fortsätter att öka i EntraSelins bolag äger nu över 20 procent
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Aktie
Här är villkoren i MTG:s nyemission
Fem köpvärda aktierOch tre du kan vänta med
Aktie
Di: Ta hem vinsten i BooztBolaget kommer återgå till mer normal tillvaro
Aktietips
AFV sätter köp på SBB"Med viss bävan för marknadsutvecklingen"