Stillfront bedömer att det finns en bra möjlighet för det japanska mobilspelbolaget 6waves att över tid växa sin verksamhet tvåsiffrigt. Det framkom på en presentation på torsdagen.

Stillfront aviserade på onsdagskvällen förvärvet av 6waves, en utgivare av mobilbaserade free-to-play strategispel i Japan.

”Det här är inte ett tillväxtcase lika mycket som till exempel Jawaker (en mobilspelstudio som förvärvades i september, reds anm). Men de finns en bra möjlighet att 6waves kan växa sin verksamhet tvåsiffrigt över tid (long term)”, sade Stillfronts vd Jörgen Larsson.

I en separat kommentar till Nyhetsbyrån Direkt påminner vd:n om att 6waves historiskt vuxit tvåsiffrigt många år.

”De har alla förutsättningar med fem nya spel som är på väg ut och deras befintliga spel kommer att vara stabila. Befintliga strategispel, som de fyra spel som utgör den absoluta majoriteten av 6waves intäkter i dag, där ska man inte förvänta sig 10-20 procents tillväxt. Precis som alla andra strategispel vi har så växer de inte så snabbt, marknaden fungerar inte så. Men å andra sidan är sannolikheten att det minskar mycket i princip noll”, säger Jörgen Larsson och fortsätter:

”Men de fem spel som är på väg ut kommer att ge ett bidrag 2022 och framför allt in i 2023 och då har man alla förutsättningar att återupprepa den tvåsiffriga procentuella organiska tillväxt som man har visat under en stor del av sin 14-åriga historia”.

Under presentationen framkom att 6waves pipeline för 2022-lanseringar innehåller två tredjepartstitlar, två andrapartstitlar och ett egenutvecklat spel.