Stillfronts spel Unravel 2.

Rapport Stillfront slog analytikernas förväntningar både när det gäller resultat och omsättning. Men spelutvecklaren spår att den organiska tillväxten blir negativ under det andra kvartalet. Detta på grund av tuffa jämförelsetal. 

Stillfront redovisar ett ebitda-resultat på 463 miljoner kronor för det första kvartalet 2021.

Analytiker hade i genomsnitt räknat med 441 miljoner kronor enligt en sammanställning av åtta analytikerprognoser gjord av Infront.

Det justerade ebitda-resultatet uppgick till 498 miljoner kronor och här hade analytikerna räknat med 456 miljoner.

Nettoomsättningen blev 1.319 miljoner kronor, mot väntade 1.272 miljoner.

Onsdagsmorgonens rapport är den första där Stillfront redovisar sin organiska tillväxt och för det första kvartalet uppgick den till 9,5 procent. Den totala tillväxten i kvartalet blev 91 procent.

Spår negativ organisk tillväxt 2 kv

Stillfront räknar med en negativ organisk tillväxt i det andra kvartalet som en följd av tuffa pandemipåverkade jämförelsetal.

”Från mitten av mars fram till slutet av maj förra året upplevde vi ett stort inflöde av nya användare till följd av de utomordentligt goda marknadsföringsförhållanden under utbrottet av covid-19. De tuffa jämförelsetalen har haft en negativ påverkan på vår organiska tillväxt i slutet av Q1 och vi förväntar oss att samma jämförelseeffekt leder till en negativ organisk tillväxtsiffra i Q2 2021”, skriver bolagets vd Jörgen Larsson i rapporten.

Angående bolagets arbete med ett listbyte, från Nasdaq First North till Nasdaq Stockholms huvudlista, uppges att målsättningen är ett listbyte inom de kommande månaderna, ”givet att vi erhåller de nödvändiga tillstånden”.