Rapport Speloperatören Betssons delårsrapport överträffade med råge förväntningarna enligt SME Direkt. På Stockholmsbörsen placerade sig Betsson-aktien i toppen bland torsdagens vinnaraktier.  

Här följer en punktvis sammanfattning av rapporten:

Resultat överträffade. Betssons bruttoresultat summerade till 968 miljoner. Väntat där var 902 miljoner. Rörelseresultatet låg på 301 miljoner mot konsensus på 238.

Även intäkter bättre. Intäkterna summerades till 1.346 miljoner kronor i det andra kvartalet 2018. Det var 8 procent högre än SME-konsensus på 1.247 miljoner kr.

Fotbolls-VM gav lyft. Betssons dagliga intäkter i det tredje kvartalet till och med den 15 juli var 28 procent (23 procent organiskt) högre än de genomsnittliga dagliga intäkterna för hela det tredje kvartalet 2017. Ökningen beror främst på intäkter från fotbolls-VM.

Åtgärder biter tidigare än väntat. De åtgärder som Betsson vidtagit för att lyfta intäkterna och resultatet har börjat synas tidigare än väntat och Betssons vd Pontus Lindwall recenserar i en rapportkommentar till Nyhetsbyrån Direkt det andra kvartalet som bra och stabilt, där bolagets egna förväntningar överträffades.

”Jag trodde inte vi skulle se effekter av de här åtgärdsprogrammen som vi genomför förrän slutet på året men vi börjar faktiskt se redan nu små effekter av alla de åtgärder som vi gör. Och det syns i hela resultaträkningen och det är kul. Åtgärderna har synts både på intäktssidan och kostnadssidan och det blir en dubbeleffekt av det”, säger Pontus Lindwall.

I mitten av förändringsarbete. Betsson befinner sig enligt Pontus Lindwall någonstans i mitten av sitt förändringsarbete och det finns alltjämt mycket kvar att göra, säger spelchefen, som inte vill kommentera om man kan vänta sig sekventiella förbättringar framöver. Några förvärv uppges inte stå högt upp på Betssons prioriteringslista, utan fokus ligger på interna förbättringsprogram.