Aktie (uppdaterad) Starbreeze vd har i spåren av spelutvecklarens kursras sålt aktier för nästan 19 miljoner kronor de senaste dagarna. Försäljningen sätter ytterligare press på aktien som faller som en sten på tisdagsmorgonen.

Bo Andersson Klint har under torsdagen, fredagen och måndagen sålt cirka 4,35 miljoner Starbreeze-aktier för totalt 18,6 miljoner kronor. Försäljningarna genomfördes till kurser inom intervallet 3:75-4:83 kronor per aktie.

Det framgår av inrapportering till Finansinspektionens insynsregister.

Återbetalning av lån för aktieköp

Försäljningarna berodde på ett behov att återbetala lån som har finansierat aktieköp. Det uppger Starbreeze i ett pressmeddelande.

”Försäljningen är inte ett aktivt val, utan en konsekvens av kursutvecklingen för Starbreeze-aktien. Försäljningen genomförs för att återbetala lån som finansierat föregående års köp av B-aktier i Starbreeze”, skriver bolaget.

Efter transaktionen äger Bo Andersson Klint, direkt och indirekt via Varvtre, 19.021.641 A-aktier och 1.305.142 B-aktier, motsvarande 23,7 procent av rösterna och 6,3 procent av kapitalet i Starbreeze.

Kursfall sedan 6 november

Den 6 november rapporterade Starbreeze ökade förluster men bolaget hade samtidigt stora förhoppningar för spelet Overkills The Walking Dead (OTWD) som lanserades i samma veva. Men spelet har knappast fått toppbetyg i recensionerna.

Samtidigt har B-aktien fallit rejält sedan den 6 november. På tisdagsmorgonen fortsatte fallet och några minuter efter börsöppning var nedgången runt 9 procent. Det innebär att aktien fallit 60 procent sedan delårsrapporten.