Aktie (Uppdaterad) Krisande Starbreeze aktier tokrusade på onsdagseftermiddagen efter att gamingbolaget presenterat en ny strategi för verksamheten.

Starbreeze, som befinner sig i rekonstruktion, har beslutat att fokusera på koncernens kärnverksamhet, alltså spelutveckling och förlagsverksamhet. Beslutet medför att operationella och finansiella resurser koncentreras till dessa områden. Det framgår av ett pressmeddelande.

För den del som inte utgör kärnverksamhet kommer bolaget omgående inleda ett arbete för att hitta samarbete med externa parter för att säkerställa att dessa verksamheter utvecklas på ett positivt sätt, meddelas det.

Närmare information om verksamhetsförändringarna kommer att lämnas innan årsskiftet. Starbreeze bedömer att ändringarna ska ha genomförts till halvårsskiftet 2019.

”Vi fokuserar nu bolaget mot en portfölj bestående av en mix av egenutvecklade spel och förlagstitlar. Vi är ödmjuka inför uppgiften, men ambitionen om att bygga ett kvalitativt bolag inom underhållningsindustrin kvarstår, och den portfölj vi har utgör en bra plattform för de högklassiga team vi har”, säger Starbreeze tillförordnade vd Mikael Nermark.

Bolaget kommer att inleda arbetet med att hitta finansiella partners för att finansiera hela eller delar av bolagets framtida verksamhet.

Starbreeze aktier rusade kraftigt på onsdagseftermiddagen. A-aktien stängde nästan 60 procent upp medan B-aktien steg 45 procent. Då hade aktierna dock fallit ner rejält från dagshögsta.

Starbreezeaktiernas utveckling onsdag: