SMOLTEK: VD ANDERS JOHANSSON LÄMNAR, NY TF VD TILLSÄTTS

2021-03-19 08:29:28

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nanoteknologibolaget Smolteks vd Anders Johansson kommer att lämna sin tjänst varpå Marie Landfors tar över som tillförordnad vd till dess att en permanent vd tillsatts.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Att Anders Johanssons lämnar är ett gemensamt beslut honom och styrelsen emellan, heter det. Han kommer stå till förfogande i ytterligare sex månader för att tillse en god överlämning.

"Under mina 10 år som VD för Smoltek har vi utvecklats från ett litet 'spin-out-projekt' till att idag vara ett publikt bolag på en global kommersiell arena. När Smoltek nu är på väg in i en ny fas är det rätt tid för en ny ledare att ta vid. Jag kommer fortsätta följa bolagets spännande utveckling noga", kommenterar Anders Johansson i pressmeddelandet.

Marie Landfors, som nu alltså tar över som tillförordnad vd, är redan idag engagerad i bolaget och har tills nu varit anlitad av Smoltek på konsultbasis med andra uppgifter. Hon har tidigare varit vd för Axolot Solutions.

Styrelsen har inlett en rekryteringsprocess av en permanent vd för bolaget.

I går, torsdag, blev det känt att det utvärderingslicensavtal som bolaget i mars 2020 ingått med "en av världens största kondensatortillverkare" inte förnyas och att det underliggande utvärderingsprojektet är avslutat. Licensavtalet som tecknades i mars i fjol avsåg utvärdering av Smolteks CNF-MIM-teknologi och löpte ut den 31 december 2020 - efter att ha förlängts två gånger under projektperioden.

I samband med att informationen blev känd gick Smoltek-aktien från en uppgång om cirka 2 procent till att stänga på -25 procent för dagen.Direkt-SE