Det blir ingen mer skidåkning i Hemsedal denna säsong.

Aktie (Uppdaterad) Skistar stänger sin skidanläggning i Hemsedalen för säsongen omedelbart, på grund av kommunalt beslut. Anläggningen i Trysil stängs även ned med start från imorgon, fredag.

”Detta beslut kommer att få en negativ effekt på Skistars helårsresultat. Omfattningen har ännu inte analyserats. En viktig faktor att ta hänsyn till är att en stor del av vintersäsongen är passerad. Skistar vidtar åtgärder för att anpassa verksamheten till rådande situation”, skriver Skistar i ett pressmeddelande.

”Det är alldeles för tidigt att säga hur detta kommer att påverka resultatet. Det som är positivt är att vi gått igenom stora delar av vår högsäsong”, säger vd Stefan Sjöstrand till Direkt, och betonar att gäster och medarbetare står i fokus för att hantera den uppkomna situationen.

Vidare konstaterar han att anläggningar generellt brukar stängas ned i april-maj, beroende på destination.

Skistar uppger även att anläggningen i Trysil läggs ned tillsvidare.

För tillfället finns det ingen som helst information kring huruvida svenska anläggningar kommer stänga ned eller inte, uppger Stefan Sjöstrand.

Åtgärder vidtas dock vid anläggningarna, så som smalare köer och mindre antal personer i skidbussarna samtidigt.

”Regering och Folkhälsomyndigheten har fattat beslut som är kopplat till coronavirusspridningen och vi följer noga de rekommendationer som gäller.”

Aktien föll över 15 procent omkring eftermiddagstid.