Skistar: Bästa halvårsresultatet i historien

Publicerad 2018-03-21 07:37

Rapport Den rejäla vintern gör att vinterturismbolaget Skistar redovisar ett rekordresultat.

Skistar redovisar ett resultat efter skatt på 542 miljoner kronor för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret (480). Resultatet per aktie uppgick till 13:58 kronor (12:07).

Resultatet före skatt blev 703 miljoner kronor (618).

Nettoomsättningen uppgick till 1.342 miljoner kronor (1.241).

”Vintern anlände tidigt denna säsong – kylan och snöandet har fortsatt vilket har lett till att Skistars skidanläggningar varit i full drift i stort sett hela perioden. Det är den underliggande förklaringen till att Skistar presenterar det bästa halvårsresultatet i sin historia”, skriver bolagets vd Mats Årjes i rapporten.

Starkt bokningsläge resten av säsongen

Skistars bokningsläge för den resterande delen av säsongen (från vecka 10 till säsongsslut) är 6,5 procent högre än vid motsvarande tidpunkt föregående år.

Det framgår av halvårsrapporten.

”Den relativt tidiga påsken innebär ett tidigare bokningsbeteende än föregående år. Bokningsläget och den goda snötillgången på alla våra anläggningar gör att vi tror på en fortsatt positiv utveckling av SkiPass-intäkterna”, skriver bolaget.

Förhandsbokningar av logi, genom SkiStar, inför 2018/19 har ökat jämfört med samma tidpunkt föregående år, framgår det vidare utan att bolaget ger en prognos över hela bokningsläget.