Rapport Vinterturismbolaget Skistar rapporterar både en ökad vinst och en stigande omsättning.

Skistar redovisar ett resultat efter skatt på 555 miljoner kronor för det andra kvartalet i det brutna räkenskapsåret (502). Resultatet per aktie uppgick till 6:95 kronor (6:28).

Resultatet före skatt blev 702 miljoner kronor (651) medan rörelseresultatet landade på 716 miljoner kronor (639).

Nettoomsättningen uppgick till 1.431 miljoner kronor (1.290).

Sen påsk pressar bokningarna

Vinterturismbolaget Skistars bokningsläge för den resterande delen av säsongen (från vecka 10 till säsongsslut) är 7 procent lägre än vid motsvarande tidpunkt föregående år.

Det framgår av ett pressmeddelande.

”En sen påskvecka jämfört med fjolårets två tidigare påskveckor ger ett svårare bokningsläge för den kvarvarande delen av säsongen. Den senare påsken ger också ett senare bokningsbeteende. Den underliggande positiva trenden och den goda snötillgången på alla våra anläggningar gör att vi tror på en förbättrad bokningstakt under kvartal tre och en fortsatt positiv utveckling av Skipass-intäkterna för säsongen”, skriver bolaget.

I kvartalet december till februari, som bland annat omfattar jul och nyår samt stora delar av de svenska sportloven, ökade antalet skiddagar med 1 procent.

Skistar kommer att fortsätta sina investeringar i Sälen och Trysil som en effekt av byggandet av flygplatsen Scandinavian Mountains Airport som bolaget är delägare i.

”Tidsplanen, att de första planen ska kunna landa i december 2019, ligger fast”, skriver Mats Årjes i vd-ordet.

Bolaget har beslutade investeringar för säsongen 2019/2020 om 330 miljoner kronor.