Skistar höjer utdelningen

Publicerad 2016-10-04 07:50

Rapport Skistar redovisar en ökad förlust i det säsongsmässigt svaga kvartalet. Men vinterturismbolaget höjer ändå utdelningen och ser också att bokningsläget inför kommande vinter ser bättre ut än i fjol.

Skistar redovisar ett resultat efter skatt på -142 miljoner kronor för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret (-122). Resultatet per aktie uppgick till -3:64 kronor (-3:10).

Nettoomsättningen uppgick till 116 miljoner kronor (82).

Resultatet före skatt blev -184 miljoner kronor (-159).

En utdelning om 4:50 kronor per aktie föreslås för helåret 2016 (4:00).

Bättre bokningsläge i år

Förhandsbokningar av logi hos Skistar inför kommande vintersäsong (2016/2017), mätt i antal bokade objektsdygn, har ökat med 3 procent jämfört med samma tidpunkt föregående år. Försäljningsvärdet av logibokningarna uppgår till 381 miljoner kronor (358).

Det framgår av vinterturismbolagets bokslutskommuniké för det gångna brutna räkenskapsåret.

”Mer än hälften av den totala kapacitet som beräknas säljas under hela vintersäsongen är redan uppbokad. Ökningen kan hänföras till lågsäsongsperioden mellan nyår och sportlov samt att sportloven bokas tidigare”, skriver vd Mats Årjes i rapporten och han pekar även på att en senare påsk under kommande säsong också ”innebär ett senare bokningsbeteende”.

Utöver det framhåller han att Skistar avvaktar ett positivt besked från EU avseende den statliga finansieringen av flygplatsen mellan bolagets destinationer Sälen och Trysil.

”Så fort vi har fått beskedet sätter vi spaden i jorden och de första flygplanen bedöms kunna landa till vintern 2018/19”, skriver han vidare.