SKF och Amazon Web Services samarbetar för att transformera industriella lösningar inom maskintillförlitlighet

2022-04-26 07:00:00

Göteborg, 26 april 2022: SKF och Amazon Web Services, Inc. (AWS), ett företag inom Amazon.com, Inc, har tillkännagivit ett samarbete för att förändra industriell maskintillförlitlighet med en gemensam lösning. De två företagen kommer leverera en lättanvänd och enkelt skalbar lösning för tillståndsövervakning och analys som gör möjligheten att samla in och analysera data med hjälp av maskininlärningsteknik tillgänglig för fler olika typer av applikationer och kunder.

I ett första skede kommer SKF att kombinera sin kunskap om roterande utrustning och tillståndsövervakning med AWS industriella AI-tjänster som för samman industriell expertis, AI och maskininlärningsteknik. Lösningen, som innefattar sensorer, gateways och en maskininlärningstjänst, är enkel att installera, driftsätta och skala. SKF och AWS kommer även att samarbeta kring nästa generation av SKFs dataanalysplattform.

Genom att utöka sin portfölj av tillståndsövervakningsprodukter får SKF nu möjligheten att hjälpa stora tillverkningsenheter att öka antalet roterande applikationer i sina maskinunderhållsprogram tusenfalt. Lösningen erbjuder maskinvarningar och larm, vilket möjliggör smartare och bättre beslutsfattande samt effektivare underhållsplanering och schemaläggning. Samma lösning är även lämplig för förstagångsanvändare och för små till medelstora tillverkare, vilket gör det möjligt för en större del av det industriella marknadssegmentet att använda AI-driven analys.

John Schmidt, President Industrial Region Americas på SKF, säger: "Nyckeln till att maximera affärsvärdet i maskindata ligger i att kunna skala upp. Med fler tillståndsövervakningslösningar, för fler olika maskintyper, kommer slutanvändarna att kunna få fler insikter som i slutändan leder till förbättrad maskinprestanda."

Vasi Philomin, Vice President of AI Services på AWS, säger: "AWS överenskommelse med SKF belyser hur teknologier inom maskininlärning kombinerat med skalbarheten i AWS moln- och tillståndsövervakningsexpertis kan förenas för att förbättra den operativa effektiviteten för industriella kunder. Tillsammans med SKF är vi förväntansfulla över att leverera skalbara, lättanvända industriella lösningar som kommer påskynda takten för operativa innovationer för industriella kunder oavsett storlek."

Aktiebolaget SKF
      (publ)

Cision