Aktie Sinch har tagit in cirka 9,4 miljarder kr i en riktad emission som annonserades efter börsens stängning på måndagen.

Det handlar om 7 232 077 nya aktier till en teckningskurs om 1 300 kr per aktie vilket innebär en rabatt på 4,4 procent jämfört med gårdagens slutkurs på 1.360 kr.

Enligt Sinch var den riktade nyemissionen var kraftigt övertecknad och ett stort antal svenska och internationella institutionella investerare deltog i den riktade nyemissionen. Dessutom har Temasek och SB Northstar LP, en fond förvaltad av SB Management, ett direkt helägt dotterbolag till SoftBank Group Corp, i enlighet med deras tidigare åtaganden, tecknat aktier motsvarande 2.085 miljoner kr respektive 0,7 miljoner aktier i den riktade nyemissionen, skriver Sinch i ett pressmeddelande.

Genom den riktade nyemissionen tillförs Sinch cirka 9,4 miljarder kr före emissionskostnader.

”Bolaget avser att använda emissionslikviden från den riktade nyemissionen för att stärka bolagets finansiella position efter det annonserade förvärvet av Inteliquent och för att öka bolagets finansiella flexibilitet för nya förvärv”, skriver Sinch.