SINCH: BLANDADE ÄGARRÖRELSER FRÅN SVENSKA INSTITUTIONER I JULI

2022-08-05 08:05:22

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Det svenska institutionella ägandet i molnkommunikationsbolaget Sinch har gått åt skilda håll under juli.

Det visar statistik från ägardatabasen Holdings.

Fjärde AP-fonden har under månaden ökat sitt innehav till strax över 6 procent av kapitalet och rösterna från en nivå på cirka 4 procent en månad tidigare. Därmed placerar sig Fjärde AP-fonden som fjärde störste ägare i Sinch.

AMF Pension och Fonder har istället minskat innehavet. Vid slutet av juli hade institutionen ett innehav om knappt 6 procent av kapitalet och rösterna. En månad tidigare låg innehavet på motsvarande cirka 6,1 procent av kapitalet och rösterna.

Swedbank Robur Fonder har också minskat innehavet i Sinch under den senaste månaden med en aktiepost motsvarande 3,8 procent av kapitalet och rösterna, ned från 4,4 procent.

En större förändring har amerikanska Capital Group gjort i sitt Sinch. Efter en större aktieförsäljning hade Capital Group i mitten på juli aktier motsvarande 3,7 procent av kapitalet och rösterna, ned från 9,7 procent vid utgången av maj.

Sinch-aktien har sedan en månad tillbaka i tiden tappat 22 procent i värde, enligt Infront.


Graf: Sinch utveckling under 2022

image

Källa: InfrontDirekt-SE