Köptips Stora Enso-aktien har fallit med ungefär 40 procent senaste året och efter de senaste nedgångarna har aktien stor kurspotential, enligt Handelsbanken som har bolaget som nytt trading case.

Just nu handlas Stora Enso för nära 10 euro, eller 100 kr, men det finns stora möjligheter att ”aktien studsar upp” från denna nivå, menar Handelsbanken.

Det grundläggande skälet till den stora kurspotentialen är bolagets fortgående omvandling från ett rent pappersbolag till att bli ett renodlat förpackningsbolag, vilket ökar potentialen för tillväxt och lönsamhet.

”Stora Enso är välpositionerat med produkter som kan bidra till att plastförpackningar ersätts, samtidigt som vi tror att de långsiktiga marginalutsikterna för den konjunkturstabila divisionen Consumer Board (nyfiberbaserad kartong) är goda och att resultatet i kinesiska Beihai kommer att närma sig målen när produktmixen förbättras,” skriver Handelsbanken i trading caset.

Aktien är just nu alldeles för lågt värderad och handlas med en ordentlig rabatt jämfört med övriga sektorn, menar bankens analytiker, som också gillar direktavkastningen på 5 procent och ser den som ”ett skydd på nedsidan”.