Aktie Handelsbanken Capital Markets anser att det har uppstått ett bra tillfälle att ta hem vissa vinster i Tobii-aktien efter torsdagens kursrusning på drygt 20 procent.

”Förbli investerad, men ta hem lite vinst”, skriver Handelsbanken i en analys där rekommendationen för Tobii sänks till behåll (köp) men riktkursen höjs till 70 kr (60).

Banken påminner om att Tobii har haft en svängig kursutveckling under de senaste tolv månaderna, då aktien handlats i ett intervall mellan 24 och 69 kr.

”Efter den häftiga 20,5-procentiga kursuppgången efter Q4-rapporten, tror vi att förhoppningar om en snabb uppgång i tillväxten återigen kan trigga den typen av volatilitet som setts under 2020”, skriver Handelsbanken.

Tobiis verksamhet utvecklas bra, affärstrenden är stigande för alla tre divisioner och positiva externa faktorer, som teknologiska genombrott, kommer så småningom leda till att eyetracking-teknologin etableras för konsumentprodukter i ett lägre prissegment och därmed expandera Tobiis tillgängliga marknad avsevärt, skriver banken.

Det kvarstår emellertid många hinder menar Handelsbanken som inte tycker att kursuppgången de senaste tolv månaderna korrelerar med bolagets utsikter på medellång sikt.

Vid 10.30-tiden på fredagen handlades Tobii till 66 kr, ned 2,2 procent för dagen.

 

Graf över kursutvecklingen de senaste tolv månaderna:

image

Källa: Infront