Analys Handelsbanken Capital Markets höjer riktkursen för Lundin Energy till 245 kr från 220 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys.

Handelsbanken noterar att Lundin Energy-aktien den senaste tiden stärkts som en konsekvens av ett ökat intresse för cykliska råvaror följt av positiva vaccinnyheter, vilket visar på hopp om en stark återhämtning i ekonomin. Att Opec med allierade nått en överenskommelse gällande en lägre produktionsökning än vad marknaden fruktat har även gett ytterligare bränsle till aktien.

”Om den nuvarande ‘risk on’-miljön för finansiella tillgångar håller i sig kan oljepriset komma att få fortsatt prisstöd”, resonerar banken.

Handelsbanken skruvar upp sina estimat något för Lundin Energys resultat per aktie för 2021 och räknar samtidigt med en högre utdelning från bolaget framöver. Banken höjer även estimaten för oljebolagets kassaflöde för 2021 och 2022 med ett par procentenheter.

Vid 11-tiden på tisdagen var Lundin Energy-aktien ned 0,7 procent till 218,80 kr. Terminen för Nordsjöoljan Brent var samtidigt ned 0,3 procent.