Aktie Efter en ”imponerande” rapport för det fjärde kvartalet i det brutna räkenskapsåret steg Elekta kraftigt på börsen. Rapporten banar vägen för nya toppnivåer, anser Handelsbanken, och gör aktien till ett nytt trading case.

Det brutna räkenskapsåret 2018/2019 redovisades i slutet av maj. Efter rusningen efter rapporten har aktien handlats i ett intervall om 123-128 kr.

”Vi räknar med att aktiens positiva momentum kan hålla i sig och har några potentiella kurstriggers i sikte, utöver kvartalsrapporten den 22 augusti”, skriver banken i trading caset.

Det finns starka skäl till att tro på Elekta, menar Handelsbanken. Framöver möter nya potentiella kurstriggers och dessutom finns det just nu ett ”starkt momentum” kring aktien.

En avstämningspunkt inträffar i mitten av september då bolaget väntas presentera intressanta nya data kring sitt system för högfältsmagnetresonansstrålterapi vid en internationell strålbehandlingskongress.

Därtill pågår kliniska studier i Kina och en ansökan till den kinesiska hälsovårdsmyndigheten bör ske i slutet av 2019, vilket kan innebära ett genombrott på denna stora och viktiga marknad nästa år.

Elekta har det senaste året handlats mellan 100-130 kr, men bör kunna stiga utöver till en ny toppnivå. Handelsbanken sätter en stopp loss på 120 kr.