Sex färska köpråd

Publicerad 2012-03-19 08:08

Aktier Senaste numret av Börsveckan innehåller nästan idel köpråd. MTG, Mekonomen, Railcare, Proffice, Semafo och Novo Nordisk får tummen upp medan Stille får det motsatta.

MTG har tappat tittarsiffror och gått dåligt på börsen i år. Börsveckan tror att marknaden har straffat MTG-aktien för hårt och menar att det historiska värderingssnittet ger en riktkurs på 390 kronor, cirka 15 procent högre än dagens notering. Rådet blir således köp.

Innevarande år kan komma att bli något av ett mellanår för Mekonomen. Men redan 2013 väntas bolaget vara tillbaka i gammal god form och baserat på marknadens prognoser ser aktien köpvärd ut, argumenterar Börsveckan.

Railcare gjorde förlust 2011, ”men med vidtagna strukturåtgärder och en starkare marknad i sikte finns det utrymme för betydligt bättre resultat framöver”, skriver tidningen som i analysen betecknar Railcare som en krydda i portföljen för de investerare som inte räds småbolag.

Rådet kan inte bli annat än sälj, heter det i analysen av Stille. Men låga volymer blir det svårt att skapa en uthållig lönsamhet.

Proffice har gått starkare på börsen i år än i fjol, men ett p/e-tal kring 10 indikerar enligt Börsveckan att aktien har mer att ge.

Börsveckan har tagit en ny titt på Semafo och bestämt sig för att hålla kvar köprådet från i höstas. Kritiskt besked kring bolagets prospektering kommer i sommar och tidningen ligger kvar för att syna korten på denna punkt.

Tidningen har även granskat danska Novo Nordisk. Slutsatsen blir att den fantastiska vinsthistoriken kommer att fortsätta ett tag till och det gör Börsveckan till köpare av aktien.