Serneke Group AB: Serneke bygger 88 bostäder i Skövde

2022-05-17 13:00:00

På uppdrag av AB Skövdebostäder ska Serneke uppföra 88 lägenheter fördelat i två punkthus om 10 våningar vardera i stadsdelen Södra Ryd i Skövde. Projekt Timmergränd är en del av den satsning som görs i området för att erbjuda nya moderna bostäder där varje kvadratmeter nyttjas. Lägenheterna kommer variera i storlek, 1 - 3 rum och kök och genomgående ha hög tillgänglighet med bland annat större badrum.

- Vi ser väldigt mycket fram emot att samarbeta med Serneke, inte minst då det är vår första gemensamma nyproduktion. Att det dessutom är en viktig insats för att utveckla ett redan uppskattat bostadsområde gör det ännu roligare, säger Sebastian Karlström, chef fastighetsutveckling Skövdebostäder.

Utöver bostäderna kommer även yttre gemensamhetsanläggningar så som parkering, garagebyggnader och uteplats byggas. Stort fokus i projektet ligger på energieffektivitet kombinerat med välplanerade lägenheter och vacker arkitektur. De två punkthusen får en skifferfasad och utformas utan specifik fram- eller baksida för att bättre smälta in i de närliggande skogsområdena. Från husens respektive takterrasser kommer de boende även kunna ta del av en fantastisk utsikt över närområdet.

- Vi är både stolta och glada över att få vara med och bidra till stadsutvecklingen i Södra Ryd i Skövde kommun. Att dessutom göra detta med fokus på energieffektivitet och välplanerade lägenheter med vacker arkitektur är såklart extra roligt, säger Patrik Sjögren, arbetschef Serneke Sverige AB.

Byggstart sker under hösten 2022 med en beräknad färdigställandetid till vintern 2023. Ordersumman på cirka 123 miljoner kronor inkluderas i orderingången för andra kvartalet 2022.

För mer information, kontakta:

Patrik Sjögren, arbetschef Serneke Sverige AB
Tel: + 46 72 855 63 54
patrik.sjogren@serneke.se

Johan Live, presschef Serneke Group AB
Tel: + 46 768 68 11 37
johan.live@serneke.se

Serneke är en växande koncern verksam inom entreprenad och projektutveckling. Koncernen grundades 2002 och har idag intäkter omkring 8,7 miljarder kronor och cirka 1 200 anställda organiserade i tre affärsområden: Serneke Sverige, Serneke Invest och Serneke International. Genom att tänka nytt driver Bolaget utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Bolaget bygger och utvecklar bostäder, kommersiella fastigheter, industrilokaler, offentliga byggnader, vägar och anläggningar samt övrig infrastruktur. Bolagets kunder utgörs av offentliga och kommersiella beställare. Bolagets svenska verksamhet är rikstäckande och organiserad i fem regioner, Syd, Väst, Öst, Mitt och Norr med huvudkontor i Göteborg. Bolagets B-aktie (SRNKE) är noterad på Nasdaq Stockholm sedan november 2016.

Mer information om Serneke Group AB finns på www.serneke.se

Cision