Sectra levererar medicinsk bildhantering som molntjänst till amerikanskt universitetssjukhus

2022-10-17 08:31:00

URMC ligger i delstaten New York och är ett av USA:s mest framstående akademiska medicinska centrum.  Det spelar en nyckelroll i University of Rochesters arbete inom patientvård, forskning och undervisning. URMC består av sex sjukhus, nio akutvårdscentraler och ett omfattande primärvårdsnätverk.

Sectras lösning kommer ge behörig vårdpersonal tillgång till en komplett översikt av patienters medicinska bilder samt patientinformation oavsett var i vårdsystemet patienten fått vård. Lösningen som interagreras med URMC:s vårdinformationssystem, Epic, skapar därmed ett mer effektivt arbetsflöde.

- Sectras sofistikerade IT-arkitektur, byggd på Microsoft Azure, kommer ge URMC snabb åtkomst till medicinska bilder samtidigt som den säkerställer en säker lagring av patientdata i molnet, säger Isaac Zaworski, vd för Sectra, Inc.

I och med kontraktet som signerades i september 2022 kommer URMC använda radiologimodulen av Sectra One Cloud.

Sectras helhetslösning för medicinsk bildhantering ger vårdgivare en samlad strategi för alla behov kring hantering av medicinska bilder och förbättrar vården av patienter samtidigt som den bidrar till sänkta driftskostnader. Den skalbara lösningen är modulär och bygger på ett multimediaarkiv (VNA) som stöder all bildhantering. Det gör att vårdgivare kan expandera lösningen, specialitet för specialitet och sjukhus för sjukhus. Besök Sectras hemsida för att läsa mer om Sectras lösningar och om varför Sectra PACS har tilldelats priset för högst kundnöjdhet "Best in KLAS" (https://medical.sectra.com/about-sectra/sectra-pacs-best-in-klas/) nio år i rad.

Epic är ett registrerat varumärke som tillhör Epic Systems Corporation.

Om Sectra
Sectra hjälper sjukhus världen över att effektivisera vården och myndigheter samt försvar i Europa att skydda samhällets mest känsliga information. På så vis bidrar Sectra till ett friskare och tryggare samhälle. Företaget grundades 1978 och har sitt huvudkontor i Linköping. I dag har Sectra direktförsäljning i 19 länder och säljer genom samarbete med partners över hela världen. Omsättningen uppgick helåret 2021/2022 till 1 949 MSEK. Sectra (STO: SECT B) är noterat på Nasdaq Stockholm. För mer information besök Sectras hemsida (https://sectra.com/).

Cision