Bilden från Unravel 2.

Analys SEB Equities flaggar för att Stillfronts organiska försäljningstillväxt i det andra kvartalet kan bli sämre än marknadens förväntningar och att det finns en risk för att gamingbolaget inte når sin tillväxtprognos för helåret.

SEB:s analys landar i en organisk tillväxt på -6,8 procent för det andra kvartalet, att jämföra med det banken betecknar som ”nuvarande konsensus” på ungefär -2 procent.

”Vi bedömer att mobilspelssektorn och Stillfront hittills under det andra kvartalet har haft en tvåsiffrig minskning av intäkterna från spelappar på iOS/Android (som står för cirka 50 procent av Stillfronts intäktsbas)”, skriver SEB som sänkt sin rekommendation för gamingaktien till sälj från behåll med riktkurs 20 kr.

Resultatmässigt skiljer sig SEB:s analys inte lika mycket från konsensus. Det andra kvartalet väntas enligt banken bjuda på ett ebit på 533 miljoner kr, ungefär 1 procent under marknadens snittförväntning.

Återöppningseffekten, det vill säga ett lägre pandemirelaterat spelande jämfört med i fjol, i kombination med en motvind för hushållens konsumtion kan leda till att Stilfront inte når sin helårsprognos för 2022 om en organisk tillväxt i mitten av ett ensiffrigt positivt intervall, resonerar SEB vidare.

Stillfront hade efter en dryg halvtimmes handel backat med 5,5 procent till 24,16 kr.