Analys Att Embracer skjutit på lanseringen av två AAA-spel till nästa verksamhetsår är dåliga nyheter som motiverar estimatsänkningar. Men det finns fortfarande tillräckligt med tillväxtmöjligheter på kort sikt genom Embracers betydande andel små- och medelstora spel som väntas i år. Dessutom, med den senaste emissionen, finns det gott om utrymme för förvärv.

Det skriver SEB Equities i en analys där rekommendationen höjs till köp (behåll) och riktkursen justeras upp till 130 kronor (117), något Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på fredagen.

Förutom de spel som redan utannonserats för det första kvartalet (april-juni) nämner SEB titlar som Biomutant och WWE 2K Battleground som väntas lyfta innevarande år.

De två AAA-titlar Embracer skjutit på till nästa verksamhetsår namnges inte av bolaget men SEB drar samma slutsats som andra analytiker gjort, att det rör sig om spelen Dead Island 2 och Saints Row V. SEB betecknar förseningarna som ett ”bakslag”, men konstaterar samtidigt att inget fundamentalt har förändrats då spelen nu har potential att göra nästa verksamhetsår 2021/2022 till ett ”mycket stark” lanseringsår.