Analys SEB räknar med att Ericssons rapport för det tredje kvartalet blir stark med förbättringar för både brutto- och ebit-marginalerna jämfört med det andra kvartalet, trots kortsiktiga negativa valutaeffekter.

”Vi ser en bra ‘risk/reward’ inför kvartalet efter en mjukare utveckling den senaste tiden”, skriver banken i en analys där riktkursen för Ericsson dras upp till 100 kr (90) och rekommendationen behåll upprepas.

En fortsatt förbättring både i USA och Kina bådar gott för Ericsson, menar SEB som tror att bolaget kan visa en underliggande försäljningstillväxt på 4 procent under kvartalet.

”Den positiva effekten på kort sikt från vunna marknadsandelar i Europa väger, för tillfället, upp för den negativa risken för att Samsung fortsätter att äta marknadsandelar i USA”, skriver SEB.

I analysen har SEB justerat sina estimat för negativa valutaeffekter samt för Ericssons förvärv av Cradlepoint. Estimaten reflekterar också bankens syn att Ericsson kommer att vinna andelar gradvis i Europa och att USA-marknaden mattas av något från 2021.