Analys IT-återförsäljaren Dustin handlas till en påtaglig rabatt gentemot sina sektorkollegor. Det menar SEB i en analys där banken också skriver att de rimliga konsensusantaganden kring Dustins marginal indikerar att estimaten har bottnat.

”Dustin handlas till en 28-procentig rabatt mot en bredare grupp av sektorkollegor, jämfört med ett genomsnitt på 4 procent sedan 2018”, skriver SEB i en analys.

Vidare ser banken att konsensusestimaten för de kommande tolv månaderna ser rimliga ut, med 2,5 procent organisk tillväxt och en ebita-marginal på 4,4 procent, skriver SEB vars estimat ligger i linje med konsensus för den perioden.

SEB räknar också med ett trendskifte under det första kvartalet 2021 då Dustins ebita-resultat väntas växa, jämfört med första kvartalet 2020, för första gången på fem kvartal. Bolaget får emellertid viss hjälp av Exato-förvärvet, påpekar SEB i sammanhanget.

Enligt bankens analys väntas Dustin visa en organisk tillväxt på 4 procent och en ebita-marginal på 4,4 procent för det första kvartalet.

För att Dustins multiplar ska stiga över historiska nivåer behöver bolaget snabba på övergången till relationsbaserad försäljning (bundla ett bredare erbjudande), som ersätter transaktionsbaserad försäljning.

”Det skulle addera till värderingen genom en lägre riskpremie och högre estimat”, skriver SEB.

I analysen uppgraderar banken Dustin till köp (behåll) och höjer riktkursen till 70 kronor (63).

Vid 9.40-tiden hade Dustin stigit 5,3 procent till 65 kronor. Hittills i år har aktien emellertid gått ned 13,5 procent.