Analys Tillväxtutsikterna för Sinch, som levererar molnbaserade kommunikationstjänster, räcker inte för att motivera aktiens värdering. Det skriver Handelsbanken i en analys, där rekommendationen för Sinch nedgraderas till sälj (behåll).

”Även om vår prognos om en genomsnittlig årlig tillväxt för den justerade vinsten per aktie på 40 procent för perioden 2019-2022 är slående, motiverar det inte den nuvarande värderingen, speciellt med tanke på att konkurrensen i det framtida tillväxtområdet CPAAS (molnbaserad kommunikationsplattform, reds anm) intensifieras”, skriver Handelsbanken.

För 2020 sänker banken sina estimat främst för segmenten Voice & Video och Operator som en följd av förväntningar om en försenad återhämtning från covid-19.

Handelsbanken tror samtidigt att Sinch potential att utöka sin verksamhet hos existerande stora kunder, genom att ta dessa in i nya tjänster och geografier, ser fortsatt bra ut.

Enligt analysen höjer Handelsbanken riktkursen för Sinch till 800 kr, från tidigare 795 kr.

Vid 9.40-tiden hade Sinch gått ned 3,9 procent till 870 kr på Stockholmsbörsen. Hittills i år har aktien rusat 204 procent.