Analys SEB ser hög sannolikhet för att den existerande indikationen för Oncopeoptides läkemedel Pepaxto smalnas ned eller dras in helt från USA-marknaden.

Det skriver SEB i en analys där banken sänker riktkursen för Oncopeptides till 12 kronor, från tidigare 37, till följd av högre risk och minimal kommersiell potential för Pepaxto, en riktkurssänkning som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på torsdagen.

Banken pekar på att ett skevt patienturval gör Oncopeptides analys av undergrupper i Ocean-studien fundamentalt bristfällig och därför troligen inte leder till ett bredare godkännande.

”Även om ledningens sedvanliga starka budskap fick oss att tveka inför att följa dessa fakta till sitt logiska slut, har ytterligare överväganden förnyat vår tro på att FDA:s ODAC-möte sannolikt blir Pepaxtos svanesång”, skriver banken.

SEB upprepar också sin säljrekommendation för Oncopeptides inför det rådgivande möte med FDA:s Oncologic Drugs Advisory Committee (ODAC) som kommer att hållas den 28 oktober.

Oncopeptides aktie var omkring klockan 10 på torsdagen ned 27 procent till 27:52 kronor på Stockholmsbörsen.