Analys SEB Equities höjer riktkursen för SKF till 240 kr från 210 kr. Rekommendationen köp upprepas. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

”Under de senaste två åren har SKF visat upp en gradvis förändring till att vara ett mindre och mer automatiserat bolag, vilket leder till lägre kostnader”, skriver banken, som bedömer att de positiva effekter som kommer från detta arbete kommer fortsätta att ge avtryck in i 2021-2022, och det finns inte med i konsensus i dagsläget, argumenterar SEB.

Vidare konstaterar banken att SKF under sju på varandra efterföljande kvartal visat en positiv resultatavvikelse relativt till konsensus, vilket SEB bedömer har åstadkommits huvudsakligen tack vare kullagerföretagets krympta kostnadskostym.

Givet att SKF fortsätter arbetet kring kostnadseffektivisering och att det fortlöper in i 2021, bör den tillkommande marginalförbättringen generera ett ebit-resultat som är 20-25 procent över nuvarande konsensus, framgår det vidare av analysen.

SEB bedömer att den organiska tillväxten för kullagerföretaget blir positiv igen under början 2021, och att rabatten som SKF handlas till relativt sina sektorkollegor nu har ökat än mer.

SKF-aktien handlades upp 3,3 procent strax innan 11-tiden på onsdagen.